Jak si udržet podnikání?

Někdy může být soukromé podnikání přímo darem seslaným někomu z nebes, jindy pak toto může pro změnu být i takzvaným danajským darem, tedy něčím, oč není co stát. To podle konkrétní situace, v níž se podnikatel se svojí firmou právě nachází. Zatímco jednou tu všechno funguje naprosto dokonale a peníze se jenom sypou, nastává jindy pro změnu přesně opačná situace, v níž tu nic nebo skoro nic nefunguje a soukromník se tak ocitne na suchu. Určitě si domyslíte, že zatímco je jedna z těchto alternativ bezvadná, tu druhou nelze nikomu ani trochu závidět.

filipínské bankovky

Jenže ony se ty potenciálně hrozící problémy nejednou nedají ani předvídat, a ať už nastanou kdykoliv a z jakýchkoliv důvodů, bývá problém dát zase vše do pořádku. A to zejména tehdy, když se dá zjednat náprava pouze využitím dalších peněz, jež už ale podnikatel nemá.

A kde takové peníze vzít, když už ve firemní kase nejsou a jinak než s nimi není šance na lepší budoucnost? Obvykle se to řeší tím, že se to financuje z nějaké té získané půjčky.

Půjčka může skutečně pomoci. Ale získat ji nebývá ani trochu snadné, zejména pokud je podnik v takové situaci, že už toho finančním institucím nemůže mnoho nabídnout. Je totiž naprosto logické, že se nechce bankám strkat peníze do něčeho, co jde ke dnu, pokud chybějí záruky, že bude vše půjčené splaceno.

kolumbijské pesos

A když není podnikatel schopen dostatečné záruky nabídnout, když má skoupé příjmy, ani trochu dobře nevypadající registry dlužníků nebo třeba i exekuce na krku, je často jediným řešením nebankovní hypotéka bez registru. Protože u té nezáleží zase až tak moc právě na tom zmíněném. Zde je daleko důležitější nezbytná záruka splácení v podobě zástavy nemovitosti. A když podnikatel nějakou tu nemovitost zastavit může a poté dokáže i patřičně splácet, může získat tolik potřebné peníze, s nimiž může dát vše do nejlepšího pořádku.

Nebankovní sektor tak už zachránil nejednu firmu. A nyní může být na řadě třeba i ta vaše.